Liperin Itäinen Vesiosuuskunta                                           TIEDOTE                                                    1

Mattisenlahdentie 102 F

83140  PUROMÄKI                                                           3.4.2014

______________________________________________________________________________

 

 

 

Arvoisa kyläläinen/vesiosuuskunnan jäsen,

 

 

 

”SALOKYLÄ”-PAINEVIEMÄRIPROJEKTIN TILANNE

 

Tällä hetkellä paineviemäriin on liittynyt 115 kotitaloutta. Paineviemäri polveilee pääsääntöisesti Honkavaarantien, Salokylän, Mustankiventien ja Niva-alueen läheisyydessä. Maankäyttösopimuksia on vielä kesken muutama, joten olemme yhteydessä asianomaisiin maanomistajiin asian osalta. Kokinniemen alueella on tällä hetkellä paineviemäriliittyjiä ainoastaan kolme kappaletta. Lisätarve liittyjien osalta kolme kappaletta, jolloin voimme toteuttaa Kokinniemen runkolinjan.

 

Urakoitsijan valinta              Saimme urakkatarjouksia kaiken kaikkiaan 12 kpl:tta. Olemme allekirjoittaneet 1.4.2014 runkolinja- ja talojohtourakkasopimuksen Väli-Suomen Maa-ja Vesirakennus Oy:n kanssa. Urakoitsijan kotikunta on Perhossa Pohjanmaalla. Urakoitsija aloittaa työt viimeistään 7.5.2014. Urakan tulee olla valmiina heinäkuussa 2015. Urakoitsijan valinta on tehty yhteistyössä Etelä-Savon- ja Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen kanssa.

 

Liittyminen                          Nykyhetkessä valtio sekä kunta avustavat projektia n. 45 %:a toteutuneista kustannuksista. Paineviemäriliittymän hinta tulee jäämään varmasti 7.000-9.000€:n välille. Mikäli nykyhetkessä ei ole mahdollisuutta liittyä suoraan viemäriin, niin vaihtoehtoisesti voi ostaa ”paineviemärioksavarauksen” (hinta sis. liitostyön, venttiilin, sekä paineviemäriputken 6 m). Hinta ”paineviemärioksaliittymälle” on 1.000 €. Käytännössä, kun kiinteistön omistaja tulevaisuudessa ostaa vesiosuuskunnalta paineviemäriliittymän, niin 1.000 €:n paineviemärioksan hinta vähennetään vesiosuuskunnan hallituksen päättämästä liittymismaksusta.

 

Paineviemäriin on mahdollista vielä liittyä, mikäli tarvetta ilmenee.

 

 

                                            Lisäksi on myös huomioitavaa, että urakkaraja rajoittuu paineviemäripumppaamosta kolme metriä viettoviemäriputken päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella kiinteistöllä liittymistyökustannukset vanhaan järjestelmään tulee kustantamaan kiinteistön omistaja itse. Päätös perustuu siihen, että jokaisella kiinteistöllä on hieman erilaiset vanhat järjestelmät joten on kohtuullista, että jokainen maksaa itse omat omaan taloon liittyvät liitostyöt. Liitostyöt kilpailutetaan Vesiosuuskunnan toimesta ja on mahdollista saada palvelut Vesiosuuskunnalta tai kiinteistön omistajan itse hankkiman urakoitsijan toimesta. Liitostyökustannus ja sähkötyöt kiinteistöllä on kotitalousvähennyksen alaisia kustannuksia.

 

Ohessa myös lisätietoa ”projekti pähkinänkuoressa”- dokumenttillä.

 

Mikäli kysyttävää ilmenee pyydämme ottamaan yhteyttä vesiosuuskunnan henkilöstöön.

 

Petri Honkanen Puh. 0400-219 991

Matti Partanen Puh. 045-162 4111

 

 

AURINKOISTA ALKUKEVÄTTÄ TOIVOTTAEN,

 

 

LIPERIN ITÄINEN VESIOSUUSKUNTA